'İhracat yavaşlayacak'

ANTALYA Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Azize Kalkavan, "2010 yılı Ocak-Ekim döneminde yakaladığımız hızlı büyüme ivmesinin bundan sonra bir miktar yavaşlayacağını düşünüyoruz" görüşünü ifade etti.

Kalkavan yaptığı yazılı açıklamada, ihracatın geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 65 oranında artış gösterdiğini ve 12 milyon 253 bin 79 ABD doları olarak gerçekleştiğini ifade ederek "2010 yılı Ocak-Ekim döneminde yakaladığımız hızlı büyüme ivmesinin bundan sonra bir miktar yavaşlayacağını düşünüyoruz. Zira, Türk Tekstil İşletmeleri yoğun bir yabancı alım talebi ilgisine mahzar olmakla birlikte; son aylarda artan sıcak para girişine bağlı Türk Lirasının değerlenmesi karşısında Türk İhracatçısı, rekabetçi fiyat sunabilmek noktasından giderek uzaklaşmaktadır" dedi. YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATI Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, bu yılın 10 ayında AYMSİB üzerinden gerçekleşen yaş meyve sebze ihracatının 410 milyon 561 bin dolara ulaştığını bildirdi. Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın 10 ayında AYMSİB üzerinden gerçekleşen yaş meyve sebze ihracatının, geçen yıla oranla miktar bazında yüzde 28 değer bazında yüzde 39 artarak 410 milyon 561 bin dolara ulaştığını kaydetti. Birliğin gerçekleştirdiği yaş meyve sebze ihracatında, alıcı ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu'nun ilk sıraya yerleştiğine işaret eden Satıcı, Rusya'yı sırasıyla Almanya, Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna'nın izlediğini, bu ülkelerin, toplam ihracatın yüzde 73'ünü oluşturduğunu vurguladı.

#

02 Kas 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber