İşte Kurtulmuş'un yeni partisinin ismi

ERBAKAN’LA görüş ayrılığına düştükten sonra SP'den kopan Numan Kurtulmuş bir süredir çalışmalarını yürüttüğü yeni partisini açıkladı.

Ankara'daki toplantıya yeni partinin yeni isimleri de katıldı. Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra yeni bir oluşum başlatan Numan Kurtulmuş, yeni partisinin adını ve logosunu açıkladı. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Genel Başkanı olduğu partinin adını, “Halkın Sesi Partisi” olarak açıkladı. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dün saat 10.00'da yapılacağı açıklanan ama bir saatlik erteleme ile başlayan toplantının salonuna alkış ve sloganlar eşliğinde girdi. Program istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kurucular Kurulu'nun okunmasının ardından, güne özel hazırlanan bir sinevizyon yayınlanmaya başladı. Partisinin adını açıklamak üzere kürsüye gelen Genel Başkan Numan Kurtulmuş, “Vira bismillah dediğimiz 1 Kasım 2010 tarihinin unutulmaz bir gün bırakmasını, gök kubbede hoş sedalar bırakarak öte dünyaya gidecek hizmetler yapmayı Cenab-ı Allah nasip etsin” dedi. MİLLETİ KUCAKLAYAN BİR PARTİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ Kurtulmuş şunları kaydetti: “Bu parti sağcı bir parti değildir. Bu parti solcu bir parti değildir. Bu parti liberal bir parti değildir. Bu parti milletin merkezinde olan bir partidir. Bir ittifakımız olacaksa sadece halkımızla olacaktır. Bu parti oligarşik bir demokrasinin uygulandığı bir parti olmayacaktır. Bu parti Türkiye'nin yeni yolu, yeni siyaset tarzı olacaktır. Bu parti asla bir grubun, hizbin ve küçük bir teşkilatın partisi olmayacaktır. Dedikoduların, adam kayırmaların hizipçilik inşallah bu partide olmayacak ve karşılığını bulamayacaktır. Bizden asla çift dilli çift söz duymayacaksınız. Tandoğan Meydanı'nda da Beyazıt Meydanı'nda duyacağınız ses aynı olacaktır. Reel politiğin en iyisini, en kralını en iyi bu parti bilecek ama asla reel politiğin önünde asla diz çökmeyecektir. Bu parti önümüzdeki seçimlere girecek şekilde teşkilatlanmasını tamamlayacaktır. Muhtemelen de kongresini ay sonu yapacaktır.”

#

02 Kas 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber