'İzmir'de Alanya'nın yarısı kadar yatak yok'

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet'in 87. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Konseri'ne katılmak için İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çeşmeli turizmcilerin 10 Aralık 2010 tarihinde düzenleyeceği İkinci Turizm Zirvesi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Bakan Günay, "Ben İzmir'e her fırsatta, her vesileyle gelmeye çalışıyorum. İzmir'i önemsiyorum. Turizm, kültür, sanat, siyaset, her açıdan önemsiyorum. İzmir'de ne kadar fikir birliği, iş birliği olursa o kadar iyi sonuç alırız. İzmir'de turizm potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Hem sağlık, hem alışveriş, hem kruvaziyer, hem kültür turizmi, birçok alanda potansiyel olduğunu düşünüyorum. Ancak Alanya'nın yarısı kadar yatak yok İzmir'de. Bunu İzmirlilerin düşünmesi ve işbirliği yapması lazım. Buna hazır bir bakanlık var. Bence değerlendirsinler" dedi. Taksim'de yaşanan bomba paniği ile ilgili de açıklama yapan Günay, "Arkadaşlar, umarım ki buna benzer şeyler tekrar olmaz. Türkiye'nin herhangi bir yerindeki en ufak bir acı olay hepimizi üzüyor. Bu durum Türkiye'nin imajı için de önemli. Yaralı arkadaşlara en kısa zamanda sağlık diliyorum, umarım çabuk unuturuz ve arkası gelmez" dedi.

#

02 Kas 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber