Turgut Reis'ten Alanya sınavı

KORKUTELİ'NDE faaliyet gösteren Turgut Reis Dersanesi, öğrencilerini ortam değişikliğinden olumsuz etkilenmemesi için ayda bir deneme sınavlarına gönderme kararı aldı. Bu kapsamda ilk olarak öğrenciler Kumluca'daki Turgut Reis Dersanesi'nde sınava girdi.

İngilizce Öğretmeni Vedat Özcan, Güvender'e bağlı dershanelerin ortaklaşa düzenlediği sınavlara katılmak üzere Kumluca'ya geldiklerini söyledi. Özcan, "Biz dersane olarak sınavlara hazırlanan öğrencilerimizi belirli aralıklarla sınav yapıyoruz. Ancak gerçek sınavlar başka illerde ve başka binalarda yapılacak. Öğrencilerimizin ortam değişiklerinden etkilenmemesi için Ege Bölgesi genel deneme sınavlarında öğrencilerimizi ayda bir farklı yerlerdeki dersanelerimizde sınava girmelerini sağlıyoruz" diye konuştu. İlk defa ailesinden ayrılan ve ilk defa şehir dışına çıkan öğrencilerin olduğunu kaydeden Özcan, "Öğrencilerimizi hem gezdiriyoruz. Hem de eğlendiriyoruz. Eğitimin önemli metotlarından biri de zihnin dinlenmesi. Farklı ortamlara alışması yöntemidir" dedi. Öğrencilerin sınav salonundaki sıraların büyüklüğü ve küçüklüğünden bile etkilendiğini kaydeden Özcan, farklı ortamlara sınava girmenin önemli etken olduğunu, bunun da ancak farklı yerde sınava girerek çözülebileceğine dikkat çekti. Özcan, bu yüzden ayda bir öğrencileri farklı yerlere götürüp sınav yapacaklarını kaydetti. Korkutelili öğrenciler sınav çıkışında Kumluca Turgut Reis Dershanesi Müdürü Mustafa Şahin'i ziyaret etti. Şahin, ayda bir Ege Bölgesi'nde Güvender'e bağlı dersanelerde aynı gün ve aynı saatte 13 ilde sınav yapıldığını, öğrencilerin gerçek SBS heyecanı gibi heyecan yaşadıklarını aktardı. Farklı bir yerde sınava girmenin kendileri için iyi olduğunu belirten dersane öğrencisi Mehmet Kiriş, gelemeyen arkadaşlarını bir sonraki Alanya sınavına davet etti.

#

02 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber