Finali Alanya'da Koşacaklar

Alanya 2. kez triatlon finaline hazırlanıyor.

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupası Finali, 6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yaklaşık 35 ülkeden 600 civarında sporcunun katılması beklenen organizasyonun ilk gününde paratriatlon (engelli sporcular), yaş grubu mesafe ve yaş grubu olimpik mesafe yarışları yapılacak. Organizasyonun ikinci gününde ise ilk yarış genç kadınlar kategorisi ile başlayacak. Daha sonra genç erkekler, elit kadınlar ve elit erkekler yarışları yapılacak. Sporcular 5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda kürsüye çıkmak için mücadele edecek.
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, bu yarışın, 14-16 Haziran 2013 tarihinde Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nın hazırlığı niteliğinde olduğunu söyledi. Avrupa Triatlon Kupası Finali'nin geçen yıl da Alanya'da düzenlendiğini belirten Güneş, "Gelecek yıl Avrupa Şampiyonası'nın çok iyi geçmesini istiyoruz. Çünkü triatlonda ülkemizde yapılacak en büyük organizasyon olacak. Örneğin İngiltere Federasyonu seneye 500 sporcu ile katılma sözü verdi. Sporcu sayısının 2 binin altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum" dedi.
Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupası Finali'nde, Türkiye'yi 30 sporcu temsil edecek.

#

26 Eyl 2012 - 18:36 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber