Kongre merkezi AÜ'ye devredildi

Konaklı Kongre Merkezi ve Eğitim Fakültesi’nin Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) devrine ilişkin protokol, dün düzenlenen törenle imzalandı

- Mustafa ADIYAMAN - Kübra DUMAN
KONAKLI Belediye Binası yanında gerçekleştirilen törene AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Alanya İşletme Fakültesi Dekanı İbrahim Güngör, çok sayıda davetli ve belde halkı katıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan tören AÜ Antalya Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisiyle devam etti. Kemal Atlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri sunduğu tören konuşmalarla devam etti. Kongre merkezinin AÜ'ye devredilmesine ilişkin protokol, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan ve Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez tarafından imzalandı. Rektör Kurtcephe, törende, kongre merkezinin, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nden sonra Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olacağını, bunun da bölge turizmine ve ekonomisine çok önemli katkı sağlayacağını söyledi. Alanya'ya yılda yaklaşık iki milyon turistin geldiğini belirten Kurtcephe, kongre merkezinin hizmete açılmasıyla bu sayının en az 3 milyona, zamanla 4, hatta 5 milyona çıkacağını dile getirdi. Kongre turizminin çok geliştiğini, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, 2013 yılı Kasım ayına kadar rezervasyonların dolduğunu, kongre yapmak isteyenlere bu tarihten önce randevu verilemediğini ifade eden Kurtcephe, bu durumun, kongre turizminin geldiği noktayı anlatması açısından önemli olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Kurtcephe, Alanya'ya bir eğitim fakültesi kuracaklarını da sözlerine ekledi. Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, 12 bin metrekare kapalı alana sahip kongre merkezinin dört katlı olacağını, merkezde bir adet 2 bin 500 kişilik, bir adet 750 kişilik, bir adet 600 kişilik, bir adet 400 kişilik, iki adet 350 kişilik, iki adet 250 kişilik salon ile 2 bin 500 metrekarelik açık kokteyl alanı bulunacağını, bunlara hizmet verecek 8 ünitenin yer alacağını, ayrıca 100 araçlık otoparkın olacağını kaydetti. ALTSO Başkanı Aydoğan ise, kurum olarak eğitime çok önem verdiklerini, bu nedenle çalışmalarının odağını eğitimin oluşturduğunu söyledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

#

02 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber