Güney lacileri çekti

Son günlerde ismi muhtemel milletvekili adayları arasında geçmeye başlayan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney’in 2010 kış modasına uygun lacivert takım elbise ile dolaşmaya başlaması dikkat çekti. Dün parti bürosuna yeni lacivert takım elbisesiyle gelen Güney’i gören mesai arkadaşları, “Başkan lacileri çektiğine göre vekil adaylığı niyeti de var” yorumunu yaptılar.

Alper KUTAY
ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Hüseyin Güney, dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından kısa bir basın açıklaması yaptı. Ülkede başörtüsü ile ilgili yapay bir gündem yaratıldığını ileri süren Güney, başörtülülerin kamu alanlarının dışında tutulmasını ‘Garabet’ olarak nitelendirdi. Dayatmacı ve baskıcı anlayış sayesinde ülkede böyle yapay problemlerin yaratıldığını söyleyen Güney, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetimizin 87. yılını kutladık. Bu bayram halk için gerçek bir bayram olarak kutlandı. Bu devlet cumhura yani halka aittir. Seçkinlere ve imtiyazlı kişilere ait değildir” dedi. BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ESKİ CUMHURBAŞKANI SEZER ÇIKARDI Güney, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Dünyada gerçek demokrasiyi oluşturmadan, birkaç petrol zengini ülke hariç, kalkınmış bir tane ülke gösteremezsiniz. İnşallah AK Parti yönetimleri sayesinde Türkiye gerçek demokrasiye hızla ulaşacaktır. Türkiye’de 1983 -1984 yıllarına kadar üniversitede başörtüsü problemi yoktu. Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı olana kadar Çankaya’da ve kamuda da böyle bir sorun yoktu. Fakat dayatmacı ve baskıcı anlayış sayesinde ülkede böyle yapay problemler yaratılarak gelişmemiz, kalkınmamızın önü kapanmaktadır. BUNLAR AĞACA BAKARKEN MAALESEF ORMANI GÖREMİYOR Benim başörtülü anam, çocuğunu askere uğurlayacak, bu çocuk gerekirse vatan uğruna şehit olacak, aynı başörtülü anam, oğlunun yemin törenine katılamayacak, devletin herhangi bir resepsiyonuna ve davetine giremeyecek, böyle bir garabet dünyanın hiçbir yerinde hoş karşılanmaz. Bu yapay gündemi inşallah her türlü engele rağmen aşacağız. Ağaca bakarken ormanı görmezden gelen statükocu zihniyet, ülkemizi üçüncü dünya ülkesi olarak bırakmıştır. AK Parti hükümetleri sayesinde çok kısa zamanda ülkemiz, dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisine girecektir. Bunlar hayal değildir. Yeter ki gölge etmesinler.”

#

03 Kas 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber