Düğün ücretleri belirlendi

Aralık ayında özel sektöre kiraya verilmesi planlanan Avsallar Düğün Salonu için en yüksek kira ücreti 280 TL olacak

- Mustafa ADIYAMAN
AVSALLAR Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündemde olan 6 madde oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü başkanlığında toplanan meclis, 7 Kasım’da hizmet vermeye başlayacak Kör Ali Baysal Kültür Merkezi bünyesindeki düğün salonu kiralama ücretlerini belirledi. Yıllardır atıl olarak duran belediye mezbahasının kiraya verilmesi, bina girişlerinin ve koridorların emsal dışında tutulması ve Özkaymak Otel’in yapacağı otelle ilgili ruhsat harcı indirimi talebi kabul edildi. Meclis, imar planına yapılan 26 itirazdan 13’ünü reddederken, 13’ünü de kabul etti. Saat 10.00'da başlayan toplantıda, bir yatırımcının talebi üzerine Avsallar Belediyesi mezbahasının et entegre tesisi olarak 10 yıllığına kiraya verilemesi için encümene yetki verildi. 7 Kasım’da Zabıta Müdürü Ali Hatiboğlu’nun oğlunun düğünü ile açılacak olan Kör Ali Baysal Kültür Merkezi bünyesindeki düğün salonunun kiraya verilmesinin Aralık ayı meclisinde görüşülmesi kararlaştırılırken, düğün salonu kiraları KDV hariç şöyle belirlendi: Gündüz nikah töreni 50 TL, hafta içi gündüz düğün töreni 120 TL, hafta içi akşam düğün töreni 220 TL, Cumartesi-Pazar gündüz düğün töreni 200 TL, Cumartesi-Pazar akşam düğün töreni 280 TL, gündüz ve gece sosyal amaçlı toplantılar 50 TL. ÖZKAYMAK'IN TALEBİ KABUL EDİLDİ Yakın zamanda Avsallar’daki otelinin yanına yeni bir otel inşaatına başlayacak olan Özkaymak Holding’in, ruhsat harcının arsanın 3 cephesinin hesaplanarak değil de, bir cephesi dikkate alınarak tahakkuk ettirilmesi yönündeki talebi, yatırımcının önünü açma adına oybirliği ile kabul edildi. Meclis, vatandaştan gelen yoğun talep üzerine binaların girişinin ve koridorların emsal dışında tutulması talebini de kabul etti. Meclisin emsalle ilgili aldığı kararın plan notlarına eklenmesi kararlaştırıldı. Bina içersindeki ortak kullanım alanlarının emsal dışında bırakılmasının çok katlı binalarda vatandaşa en az bir daire avantaj sağlayacağı öğrenildi. Öte yandan askı süresi dolan Avsallar imar planına yapılan toplam 26 itiraz Şehir Plancısı Kuddusi Müftüoğlu, ekibi ve meclis üyeleri tarafından değerlendirildi. Tek tek tartışılarak değerlendirilen itirazlardan başta Naciye Hacıkadiroğlu olmak üzere 13 itiraz reddedildi, 13 itiraz da kabul edildi. Değerlendirmede, 2B arazileriyle ilgili taleplerin de tapuların alınmasından sonra mecliste görüşülmesi kararlaştırıldı.

#

03 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber