Kredi Kartı Başvurusu Kredi Notunu Etkiler mi?

Kredi Kartı Başvurusu Kredi Notunu Etkiler mi?

Yaşantımızın mihenk taşlarından biri olan, ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için her daim gereksinim duyduğumuz birime yani paraya yanımızda nakit taşımadan her an ulaşabilmemizin yegâne yolu kredi kartlarıdır.

Çevremizde bulunan insanların çoğu kredi kartı kullanmakta. Peki bu kadar yaygın olan, dilediğimizde paraya ulaşmamızı sağlayan kredi kartlarına nasıl başvurabiliriz, başvurumuz kredi notumuzu etkiler mi?

Bu soruların cevabını bulabilmeniz için sizi yazımızın devamını okumaya davet ediyorum.

Kredi kartı başvurusu, kredi notunu olumsuz yönde etkilememektedir. Aksine kredi kartı kullanan ve geciktirmeden, düzenli olarak borcunu ödeyen kişilerin kredi notu yükselmektedir.

1594320589826-kart.jpg

Kredi notunu yükseltmek isteyenler için kredi kartı başvurusu yapmak doğru bir hamle olacaktır.

Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı başvurusu için kullanılan ve en bilinen yöntemlerden biri, başvurmak istediğiniz bankanın şubesine gidip kredi kartı başvuru formunu doldurmaktır. Ek olarak kimlik fotokopiniz ve gelir belgeniz gerekmektedir.

Bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızla birlikte işlemleriniz başlatılır. Genellikle gelirinizin üç katı kadar limit verilmekle beraber kimi bankalar isteğiniz üzerine size daha yüksek limit sunabilir.

Müşterisi olduğunuz bir banka var ise bu bankanın mobil uygulamasından da kredi kartı başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yukarıda saydıklarımız haricinde başvuru için bulunan diğer yöntemleri aşağıda sıralı halde bulabilirsiniz:

l Müşteri hizmetleri,

l SMS ile başvuru,

l Bankaların internet siteleri,

l ATM’ler.

Kredi Kartı Başvurusu Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kredi kartı başvurusu yapmadan önce, bankaların sunduğu avantaj ve dezavantajları kıyaslamalı, yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza en çok uyan kredi kartını belirlemelisiniz. Daha sonra başvururken gelirinize uygun bir limit seçmelisiniz.

kredi-karti-shutter-1.jpg

l Gelir beyanınız sadece limitinizi etkilemez ayrıca başvurunuzun olumlu veya olumsuz sonuçlanmasında rol oynar.

l Yıllık kredi kartlarının aidatı bir diğer dikkat edilmesi gereken özelliklerden. Aidat ödemesi yapılacak olan kredi kartları için yıllık yapılacak ödeme miktarı incelenmeli.

l Kullandığınız takdirde size uzun vadede kazanç getirecek olan kartları belirlemeniz de yararınıza olacaktır. Kimi bankalar indirimli sinema bileti, tiyatro bileti gibi fırsatlar sunarken kimileri harcamalarınıza göre size ek puan verir. Maximum, Bonus, Word bu bankalardan bazılarıdır.

Editör