6.uluslararası Ahşap Heykel Festivali Odunpazarı'nda Başladı

6.uluslararası Ahşap Heykel Festivali Odunpazarı'nda Başladı

Odunpazarı Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Odunpazarı Meydanı'nda festivalin açılış töreni gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Odunpazarı Meydanı'nda festivalin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Odunpazarıİlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanıİsmail Kumru, festivale katılan biri yabancı 10 sanatçı ve çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı.

Açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şunları söyledi:

“Bugün 6’ncısını düzenlediğimiz Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimiz artık geleneksel hale geldi. 1 hafta boyunca hem ağacı hem ahşabı hem de sanatı birlikte değerlendireceğiz. Çeşitli etkinliklerle festivalimizi süsleyeceğiz. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan eserler Kurşunlu Külliyesi içerisinde bulunan Ahşap Eserler müzemizde sergileniyor. Ahşap Eserler Müzemiz geçen yıl 500 bin civarında vatandaş tarafından ziyaret edildi. Eskişehir, kültürü ve sanatıöne çıkaran bu konuda da ciddi çalışmalar yapan bir şehir olarak Türkiye gündemine oturdu. Odunpazarı Tarihi bölgede şuanda müze sayısı 13, bunların içinde Eskişehir Ticaret Odası’nın müzesi, özel sektör kuruluşlarının müzeleri, Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyelerinin müzeleri bulunuyor. Bu müzelere yenilerini de ekleyerek Odunpazarı’nı turizmde daha etkin bir noktaya taşımayı hedefliyoruz.”

Başkan Kurt ve açılışa katılan misafirler, çalışmaların başladığıçadırda sanatçıları ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.

Festival kapsamında 28 Eylül çarşamba günü Arasta Çarşısı’nda topaç çevirme etkinliği, 1 Ekim cumartesi günü ise tornet etkinliği gerçekleştirilecek. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 2 Ekim pazar günü saat 13.00’te yapılacak ağaç dikim etkinliğinin ardından çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılacak eserlerin Ahşap Eserler Galerisi’nde bir araya getirileceği serginin açılışı ile son bulacak.

Festivalde ayrıca dans gösterileri ve müzik dinletileri yapılacak. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin asistanlığında, hazırlanan masalarda vatandaşlar da ahşaba şekil verebilecek.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı