Ankara Ulus Meydanı Ve 100. Yıl Çarşısı’nın Kaderini Belirleyecek Ankete Yoğun İlgi

Ankara Ulus Meydanı Ve 100. Yıl Çarşısı’nın Kaderini Belirleyecek Ankete Yoğun İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın geleceğini belirlemek amacıyla başlatılan anket için 20 binin üzerinde Başkentli oy kullandı. Başkent Mobil aracılığıyla ‘Söz Hakkı’ modülüüzerinden düzenlenen ve kısa süre içerisinde yoğun ilgi gören oylama, 15 Ağustos'a kadar devam edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın geleceğini belirlemek amacıyla başlatılan anket için 20 binin üzerinde Başkentli oy kullandı. Başkent Mobil aracılığıyla ‘Söz Hakkı’ modülü üzerinden düzenlenen ve kısa süre içerisinde yoğun ilgi gören oylama, 15 Ağustos'a kadar devam edecek.

ABB, Başkentin geleceğini ilgilendiren konular hakkında vatandaşların görüşlerini almayı sürdürüyor. ABB, katılımcı demokrasi anlayışı doğrultusunda şimdi de Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın geleceğini belirlemek için Başkent Mobil aracılığıyla anket çalışması başlattı. 5 Temmuz 2022 tarihinde ‘Söz Hakkı’ modülü üzerinden oylamaya açılan ve şu ana kadar 20 binin üzerinde Başkentlinin oy kullandığı anket, 15 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

ANKETE YOĞUN İLGİ

Başkentin tüm paydaşlarının fikrini alarak "ortak akıl" ilkesiyle kent yönetimini sürdüren ABB, Ankara’nın hafızası olarak bilenen 100. Yıl Çarşısı ve Ulus Meydanı’nın geleceğini de bu yöntemle belirleyecek. Uzmanlardan oluşan bir grubun "yerinde kalmalı, korunarak işlevselleştirilmeli" görüşünde olması, bir diğer uzman grubunun ise “tarihi özelliği bulunmuyor, yıkılıp Cumhuriyetin Başkenti Ankara’nın merkezine yeni bir kentsel meydan kazandırılmalı” görüşünü savunmasıüzerine harekete geçen ABB, bu iki görüşü anket çalışmasıyla Ankaralılara açtı. İki ana tema belirleyerek hazırlanan anket, Başkent Mobil içinde yer alan "Söz Hakkı" modülü üzerinden yoğun ilgi görüyor.

KARARI ANKARALILAR VERECEK

Başkentliler, Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın taslak proje görsellerinin de paylaşıldığışu iki seçenekli anketi doldurarak 15 Ağustos 2022 tarihine kadar oy kullanabilecek:

-“Ulus’a kentsel bir meydan yapılmasını tercih ediyorum”

-“100. Yıl Çarşısı’nın korunarak yeniden işlevlendirilmesini tercih ediyorum”

Anket sonuçlarına göre 100. Yıl Çarşısı ve Ulus Meydanı’nın ne şekilde değerlendirileceğine oylarıyla Başkentliler karar verecek.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı