Edremit Belediyesi, ‘özel Olimpiyatlar’a Ev Sahipliği Yaptı

Edremit Belediyesi, ‘özel Olimpiyatlar’a Ev Sahipliği Yaptı

Edremit Belediyesi ve Türkiye Özel Sporcular Eğitim Derneği (TÖSSED) iş birliğiyle düzenlenen ‘Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin 40’ıncı yıl etkinliklerinin 15’inci durağı, Edremit oldu.rnrn

Edremit Belediyesi ve Türkiye Özel Sporcular Eğitim Derneği (TÖSSED) iş birliğiyle düzenlenen ‘Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin 40’ıncı yıl etkinliklerinin 15’inci durağı, Edremit oldu.

Edremit Belediyesi; TÖSSED tarafından zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar'a ev sahipliği yaptı.

Türkiye genelinde ‘15 Şehir, 25 Etkinlik’ sloganı ile düzenlenen etkinliklerin 15’inci durağı; Güre Atatürk Spor Salonu’nda; 44 özel sporcu, 20 partner, 8 antrenör ve 2 hakemin katılımıyla yapıldı.

Etkinlik sonunda sporculara ödülleri; Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Özel Olimpiyatlar Etkinlikler Koordinatörü Ali Üredi, Spor Direktörü Kerem İlgün, Edremit Sorumlusu Hikmet Ercan ve Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cumhur Dokur tarafından takdim edildi.

Tayfun Gerkuş, özel sporcuları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek özel çocukların toplumla ilişkilerini güçlendirmek ve başarılarına daha fazla şahit olabilmek amacıyla bu oyunların taşıdığıöneme dikkat çekti.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı