Fatma Kaplan Hürriyet'ten Akp'li Meclis Üyesi Tutuş'a: "hodri Meydan"

Fatma Kaplan Hürriyet'ten Akp'li Meclis Üyesi Tutuş'a: "hodri Meydan"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) konusuna ilişkin “Tutuş’a hodri meydan; Ben KEV’in doğrudan avukatıysam avukatlık serbest meslek makbuzu kesmem gerekiyor. Hazırladıkları belge ellerinde patlamış” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) konusuna ilişkin “Tutuş’a hodri meydan; Ben KEV’in doğrudan avukatıysam avukatlık serbest meslek makbuzu kesmem gerekiyor. Hazırladıkları belge ellerinde patlamış” dedi.

Başkan Hürriyet Makam Toplantı Salonu’nda AKP’li Meclis üyelerinin araç alım satımına ilişkin ortaya attığı iddialara cevap vermek üzere düzenlediği basın toplantısında, KEV hakkında konuştu. Hürriyet, konuya ilişkin şunları söyledi:

“BELGELERİ ELLERİNDE PATLAMIŞ”

“KEV ile ilgili geçmişte bir iddiada bulunmuşlardı. Biz ciddiye almamıştık. İşin gerçeğini birçok insan biliyor. Cevap vermemizi beklediler, hazırlık da yapmışlar. Arkadaşların ellerindeki belge patlamış. Dediler ki ‘Kocaeli Eğitim Vakfı Belediye ile 1995 yılında bir arazi işine girdi. Siz de KEV’in avukatıydınız. Bu vekalet ücretlerini KEV’den nasıl aldınız’ diye ilginç sorular geldi.

Biz de dedik ki yahu 1995 yılında yapılan bir şey. Ben 1982 doğumluyum. 1995 yılında 13 yaşındayken nasıl bir kurumun avukatı olabilirim. Daha avukat bile değilim. Biz basit bir açıklamayla geçtik. Zaten KEV’in avukatı Veysi Adnan Yavuz’dur. Stajımı bitirdikten sonra ben 3 yıldan fazla bir süreyle SGK’lı ve maaşlı avukat olarak çalıştım. Veysi Adnan Yavuz’un bütün davalarına onun vermiş olduğu yetkiyle girdim. Sonra kendi ofisimi açtıktan sonra o dosyalar asıl avukatı Veysi Adnan Yavuz’da kaldı.

“BÖYLE MUHALEFETE CAN KURBAN”

Ben KEV’in doğrudan avukatı değildim. Bunu da açıkladım. Sonra pat diye bir belge çıkardılar ve ‘Yalan söylüyorsunuz’ dediler. ‘İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in inkar ettiği ve KEV’in avukat olduğunu gösteren belge’ dediler. Ben teşekkür ediyorum ve bu muhalefete can kurban. Bu belge beni doğrulamış. Belge’de KEV’in avukatı Veysi Adnan Yavuz yazıyor. Veysi beyin yanında çalışırken girdiğim dosyalardan bir tanesi. Asıl avukat Veysi Adnan Yavuz’dur. Ben de onun yetki belgesiyle girdiğim birçok davadan bir tanesi.

“TUTUŞ’A HODRİ MEYDAN”

Buradan sayın Tutuş’a bir hodri meydan; Ben KEV’in doğrudan avukatıysam bu avukatlık ücretini almışsam ve bunun karşılığında benim avukatlık serbest meslek makbuzu kesmem gerekiyor. Tutuş bana bir tane kestiğim avukatlık serbest meslek makbuzu getirsin. Ülke yangın yeri bizim uğraştığımız şeylere bakın. Avukat olan Ali Güney bunun böyle olduğunu bildiği halde çıkıyorlar ve işte gördünüz mü belge diyorlar.

“TUTUŞ’U KULLANIYORLAR”

‘Tutuş’tan Ali Güney’e belgeli gönderme’ diye haber yapıyorlar. Orada bile bir kumpas var. Doğrudan Ali Güney kullansa suç işleyeceği bariz belli. Tutuş’u kullanıyorlar. Belgeyi onun eliyle kullandırtıyorlar. KEV’e kestiğim bir tane serbest meslek makbuzu varsa çıkarsın. İddia eden iddiasını ispatlar. Biz hep olmayan iddiaları ve yalanların aksini belgeyle ispatlıyoruz, onlar iddialarını gerçek belgeyle karşımıza çıkmıyorlar. Bu resmen delil karartmayla oluşturulmuş bir belge.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı