Küçükçekmece Belediyesi’nin, 9’uncu Gündüz Çocuk Bakımevi Hizmete Açılıyor

Küçükçekmece Belediyesi’nin, 9’uncu Gündüz Çocuk Bakımevi Hizmete Açılıyor

Küçükçekmece Belediyesi, 'Her Mahalleye Bir Kreş' projesi kapsamında, ilçede 9'uncu Gündüz Çocuk Bakımevi'ni hizmete açıyor.

Küçükçekmece Belediyesi, "Her Mahalleye Bir Kreş" projesi kapsamında, ilçede 9'uncu Gündüz Çocuk Bakımevi'ni hizmete açıyor.

Son üç yılda Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı, İnönü, İstasyon, Fatih, Yenimahalle, Kanarya, Atatürk ve Tevfikbey Mahallelerinde, toplamda 600 öğrenci kapasiteli sekiz tane Gündüz Çocuk Bakımevi hizmete sunuldu.

Belediye’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen projenin ilki; 2019 yılında Tuna Caddesi’nde bulunan Halkalı Merkez Mahallesi’nde hizmete açılmıştı. Yarımburgaz Mahallesi’nde inşası süren 9’uncu Çocuk Bakımevi de yakında hizmete sunulacak.

3 ila 5 yaş arasıçocuklara uygun bir fiziki ortam yaratmak amacıyla inşa edilen Gündüz Çocuk Bakımevleri bünyesinde; oyun odası, uyku odası, yemekhane, kapalı oyun odası, dış mekan oyun alanı, bekleme ve yönetici odası bulunuyor. Gündüz Çocuk Bakımevlerinin minik öğrencileri, açılan başvuruların ardından yapılan kuralarla belirleniyor.

Eğitimde fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına, "Her Mahalleye Bir Kreş" projesini çok önemsediğini belirten Başkan Kemal Çebi, “50 yılı aşkın süredir Küçükçekmece’de yaşayan bir vatandaş olarak ilçemin ihtiyaçlarınıçok iyi biliyorum. Bu sebeple ilçemizin en büyük eksiği olan kreşler, daha Belediye Başkanı olarak bayrağı teslim almadan önceki en önemli vaadimdi. Çocukları eğitim hayatının ilk ve en önemli aşaması olan, onları geleceğe emin adımlarla hazırlayan okul öncesi eğitimdir. Ayrıca kadınların, çalışma yaşamında hak ettikleri gibi daha fazla yer alabilmeleri için çocuk bakım ve eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının yanı sıra iş ve özel yaşam dengesi yolunda bu proje apayrı bir yer ediniyor. Bu anlamda ilçemizde 9’uncu Çocuk Bakımevini Küçükçekmecelilerle buluşturacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum” diye konuştu.

4444360 numaralı telefondan Küçükçekmece Belediyesi’ni arayarak, Gündüz Çocuk Bakımevleri hakkında detaylı bilgi edinilebilir.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı