Mersin Büyükşehir  Belediyesiihtiyaç Olduğunda Vatandaşın Cenazesinişehir Dışı Ve Yurt Dışına Da Taşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesiihtiyaç Olduğunda Vatandaşın Cenazesinişehir Dışı Ve Yurt Dışına Da Taşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Dairesi, bünyesinde bulunan 57 cenaze nakil aracı ile cenazelerin şehir içi ve yurtdışına nakledildiğini tüm işlemlerin yerine getirildiğini duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Dairesi, bünyesinde bulunan 57 cenaze nakil aracı ile cenazelerin şehir içi ve yurtdışına nakledildiğini tüm işlemlerin yerine getirildiğini duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Dairesi cenaze hizmetlerinde; cenaze nakil, taziye çadırı, yıkama ve defin işlemlerini yürüttüğünü, alınan 10 yeni araçla birlikte cenaze nakil araç sayısını 57’ye çıkartıldığını duyurdu.

Şehir dışı ve yurtdışına da cenaze nakil hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, her yıl özel günlerde ve dini bayramlarda Mersin genelinde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlara çiçek ve su dağıtılırken, mezarlık ziyaretini yapmakta zorlanan yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlar da, mezarlık içerisinde yer alan ücretsiz servis araçlarıyla, mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirebiliyor.

“AMACIMIZ, VATANDAŞLARIMIZIN ACISINA ORTAK OLMAK”

Cenaze ve Defin Hizmetleri Şube Müdürü Zülküf Aktürk, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, cenaze haberini aldıktan sonra cenaze nakil araçlarımızla nakilden defnine kadar her aşamada hizmet veriyoruz. Definden sonra ise vatandaşlarımıza çadır, masa, sandalye, içecek ve yiyecek hizmeti veriyoruz” dedi.

Toplamda 23 tanesi merkez, 34 tanesi ise ilçelerde olmak üzere 57 cenaze nakil araçları olduğunu ifade eden Aktürk, vatandaşların ulaşabilecekleri kanalları paylaşarak, “Vatandaşlarımız; Teksin, 188, Alo 185 ya da web sayfamızdan bize rahatça ulaşabilirler. 7/24 hizmet veriyoruz. Parolamız; ‘Kaybımız Bir, Kalbimiz Bir’. Biz bu düşünceyle görev yapıyoruz. Bizim buradaki amacımız, vatandaşlarımızın bir nebze de olsa acısına ortak olmak ve onlarla bir olduğumuzu, onların hizmetinde ve yanında olduğumuzu hissettirmektir” diye konuştu.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı