Seferihisar'da Su Çalıştayı

Seferihisar'da Su Çalıştayı

Seferihisar Belediyesi, Keçi Derneği iş birliğiyle düzenlenen su çalıştaylarının ilkine ev sahipliği yaptı.

Seferihisar Belediyesi, Keçi Derneği iş birliğiyle düzenlenen su çalıştaylarının ilkine ev sahipliği yaptı.
Seferihisar’da yapılan ilk çalıştay, Seferihisar Belediyesi, muhtarlar, sulama birlikleri, kooperatifler, sivil toplum örgütleri ve üreticiler, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla düzenlendi. Toplantıya Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Sulama Bölümünden Doç. Dr. Murat Kılıç ve Ziraat Mühendisleri Odasıİzmir Şubesinden Ahmet Tomar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesinden Serkan Solak, Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Çalıştayı düzenleyen Keçi Derneği’nin sözcüsü Baha Okar, su kaynaklarının yüzde 70’den fazlasının tarımsal amaçlı kullanıldığına dikkat çekerek, çalıştayların esas bu konuya odaklandığını, tarımsal sulama konusunda uzmanlar ve yetkililerle üreticilerin bir araya geldiği toplantıların bu bakımdan önemli olduğunu belirtti.
Suyun bilinçli kullanılmasının önemine dikkat çeken bu çalıştaylara gerekli tüm desteği sağlayacaklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanıİsmail Yetişkin ise “Su kaynaklarımız hızla tükenirken tasarruf hepimiz için hayati önem taşıyor. Suyu dikkatsiz kullandığımız her gün gelecekteki varlığımız tehlikeye giriyor. Tüketim alışkanlıklarımızı bir nebze olsa da değiştirerek gelecek nesillere çok daha yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz. Özellikle tarımsal sulamada kaybettiğimiz suyu en aza indirmek temel amacımız. Bu amaç ile vahşi sulamanın önüne geçebilmek için çiftçilere akıllı saat dağıtımı gerçekleştirdik ve şimdiden faydalarını görebiliyoruz” dedi.
“Kuyu Kurumadan” su çalıştayları Kültür Ekoloji Çevre ve İletişim Derneği’nin çağrısıyla İzmir’de Gediz ve Küçük Menderes havzalarıüzerinde bulunan Selçuk, Foça, Ödemiş ve Çiğli ilçelerinde devam edecek. Çalıştay sonuçları Keçi Derneği tarafından raporlaştırılıp kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı