Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'tan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'tan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Basın Özgürlüğüİçin Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Albayrak, "Her ne kadar 114 yıl önce sansür uygulamasına son verildiği ilan edilmiş olsa da çok değerli basın emekçilerimiz ve demokrasiye gönül vermiş vatandaşlarımız halen basın özgürlüğü için mücadele vermektedir. Demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizin gelişimine ivme kazandırmak için basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansür ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Albayrak, "Her ne kadar 114 yıl önce sansür uygulamasına son verildiği ilan edilmiş olsa da çok değerli basın emekçilerimiz ve demokrasiye gönül vermiş vatandaşlarımız halen basın özgürlüğü için mücadele vermektedir. Demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizin gelişimine ivme kazandırmak için basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansür ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Albayrak'ın mesajışöyle:

"Temel hak ve hürriyetlerden biri olan “basın özgürlüğü”, demokrasinin tamamlayıcı unsurlardan biridir. Haber verme, denetleme, eleştirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basın, bireylerin haber alma özgürlüğüne hizmet etmektedir. Dünya genelinde basın özgürlüğü, demokratik gelişmişlikle doğru orantılıdır. II. Meşrutiyet’in ilanının ardından sansür uygulamasına son verildiği tarih olan 24 Temmuz 1909, Türk Basın tarihinde önemli bir gündür. Her ne kadar 114 yıl önce sansür uygulamasına son verildiği ilan edilmiş olsa da çok değerli basın emekçilerimiz ve demokrasiye gönül vermiş vatandaşlarımız halen basın özgürlüğü için mücadele vermektedir.

Demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizin gelişimine ivme kazandırmak için basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansür ortadan kaldırılmalıdır. 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nün "basın özgürlüğü" konusunda toplumsal duyarlılığımızı daha da güçlendirmesi ümidiyle, halkımızın haber alma özgürlüğüne hizmet eden değerli basın emekçilerimize meslek yaşamlarında başarılar diliyorum."

Kaynak: ANKA Haber Ajansı