Makyaj Malzemeleri Nasıl Temizlenir?

Makyaj Malzemeleri Nasıl Temizlenir?

Makyaj malzemelerini temizleme için birbirinden farklı yöntem bulunmaktadır. Saf alkolün yanı sıra, alkol bazlı temizleme bebe şampuanı, sıcak su buharı ve bulaşık deterjanı bu uygulamaların yalnızca bir kaçını oluşturmaktadır.

Makyaj malzemeleri temizleme işlemi için en çok üzerinde durulması gereken konu, kullandığınız makyaj malzemesi hangisi ise ona göre bir temizleme yönteminin tercih edilmesidir. Bu sayede daha hijyenik ve kullanım ömrü uzun olan kaliteli makyaj malzemeleri kullanabilirsiniz.

Makyaj Süngeri Nasıl Temizlenir?

Makyaj süngeri temizleme işlemi için öncelikle süngeri kullandıktan hemen sonra dezenfekte etmelisiniz. Birbirinden farklı yapıdaki pek çok kapatıcı, süngerler yardımıyla cilt yüzeyine uygulandığı için işlemin hemen ardından makyaj süngerini temizlemelisiniz. Süngeri yıkayarak makyaj ürünün daha steril bir şekilde süngere nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlem cildinize herhangi bir mikroorganizmanın bulaşmamasına yardımcı olacaktır. Belirli periyotlarla daha detayı bir temizleme işlemi yaparak ta süngerinizi dezenfektan yapabilirsiniz. Bunun için pek çok farklı marka kozmetik sünger ve fırçalarını temizleyerek daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Temizleme sürecinde özel olarak üretilen temizleme jelleri ve solüsyonlarından destek alabilirsiniz.Süngeriniz çok kirli değilse de temizleyiciyi sünger üzerine dökerek, elinizle süngeri nazikçe ,hafif bir şekilde ovuşturmayı denemelisiniz.

Süngeri uzun zamandan beri yıkamıyorsanız daha kapsamlı ve detaylı bir temizleme işlemi uygulayabilirsiniz. Bunun için de küçük bir kaba bir miktar yüz yıkama jelinden koyarak, ılık su ekledikten sonra karışımı köpürtüp, süngeri bir süre bekletebilirsiniz. Daha sonra ise, süngeri bol su ile durulayarak, ardından makyaj solüsyon suyu ile temizleyebilirsiniz. Her aşaması oldukça kolay ve hızlı olan bu uygulamaları steril sağlık koşullarını dikkate alarak gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen ürünlere çok fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız evde kendinizde çok rahat bir şekilde makyaj süngerlerinizi dezenfekte edebilirsiniz. Bunun niçin öncelikle geniş bir kabın içine ılık su, bebe ve bulaşık deterjanından bir miktar koyarak karıştırın. Sonrasında süngerlerinizi bu karışım içinde bekleterek, bol su ile durulayın. Bulaşık deterjanı kullanabilir, kir çıkarma konusunda çok güçlü olan bu bileşenle süngerinizi oldukça hızlı bir şekilde yıkayabilirsiniz. Ayrıca bulaşık deterjanı ellerinizi korumak üzerine geliştirildiği için makyaj süngerinizi sertleştirmeyecek, eskisinden daha yumuşak ve kullanışlı hale getirecektir.

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Makyaj fırçalarını temizleme işlemi için tıpkı makyaj süngerinde olduğu gibi benzer yol, yöntem ve uygulamaları takip edebilirsiniz. Makyaj fırçası temizleme solüsyonu içinde bekletilen fırçalar ılık su ile hassas ve nazik bir şekilde durulanarak dezenfekte edilmelidir. Eğer bu işlem için ayrıca özel ürün eklemek istemiyorsanız da bebe şampuanının yanı sıra bulaşık deterjanından oluşan karışımlara fırçaları dikkatlice batırıp, 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulamanız yeterli olacaktır. Makyaj ürünlerini duruladıktan sonra kurulmanız gerektiğini unutmamalısınız. Özellikle birkaç kâğıt havluyu üst üste koyduktan sonra fırçaları yerleştirerek fırçaların kendi kendilerine doğal akışında kurumalarını bekleyebilirsiniz.

Makyaj Çantaları Nasıl Temizlenir?

Makyaj çantalarını temizlemek için çamaşır makinasından yardım alabilir ya da doğal yöntemlere başvurarak, çantayı deterjan ve ılık suda bekleterek bol duru sudan geçirebilirsiniz. İkinci yöntem pek tercih edilmese de çamaşır makinasında makyaj malzemeleri temizleme ve makyaj çantası dezenfektan işlemi oldukça rağbet görmektedir. Makyaj çantaları en sık ve kolay bir şekilde kirlenen, makyaj ekipmanları arasında gösterilir. Kirlenen fırçanın yanı sıra, süngerlerin bıraktığı leke, aniden dökülen fondöten, göz ve dudak kalemi kapaklarının açık kalması, allıkların kırılması ve göz farlarının kapaklarının aniden açılıp çanta bölmelerine serpilmesi işleri iyice içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. Bu gibi problemlere çözüm önerisi sunan birbirinden farklı ve kullanışlı yöntem bulunmaktadır.

Makyaj malzemesini temizleme işlemi sanılandan çok daha kolay ve zahmetsiz bir iştir. Çantanın üzerinden çeşitli boncuk, sim, tüy ve taş gibi aksesuarlar yoksa çantanızı doğrudan çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. 30 ya da 40 derecelik bir ısıda yıkanan makyaj çantası, kısa sürede eskisinden daha temiz, parlak ve kullanışlı hale gelecektir. Makinede yıkanmayacak kadar süslü ve aksesuarlı bir çantaya sahipseniz, çantayı ılık suyun altında bulaşık deterjanı ve beyaz sabun yardımı ile yıkayabilir bol duru su ile durulayarak nemsiz kuru bir ortamda kurumasını bekleyebilirsiniz.

Metal makyaj kutularını yıkama işleminden hemen sonra iyice kurulamanız gerekir.

Cımbız ve Kirpik Kıvırıcı Nasıl Temizlenir?

Cımbız ve kirpik kıvırıcı temizleme işlemi için öncelikle ürünleri su ile temas ettirmemeli, bir pamuğa kolonya dökerek silmelisiniz. En basit makyaj ekipmanları olarak bilinen cımbız ve kirpik kıvırıcının paslanmaması için su ile temas ettirilmesi gerekir. Makyaj ürünleri oldukça hassas şekilde kolonya ile silerek temizleme işlemini gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Rimel Nasıl Temizlenir?

Rimel temizleme için bir bardak ılık suyun içine bebe şampuanı koyarak, rimel fırçasını suda bekletebilir, bol duru su ile duraladıktan hemen sonra kurulayabilirsiniz. Aslında normal şartlarda rimel(maskara)gibi ürünler pek fazla temizliğe ihtiyaç duymasalar bile, rimel fırçasının yere düştüğünde hijyenik bir şekilde temizlenmesi gerekir. Tüm bu işlemler sırasında rimelinizin ağzının açık kalarak kurumaması için kapağını sıkı bir şekilde kapatmalısınız. Rimel saklanması işlemi için streç filimler kullanabileceğinizi unutmamalısınız.

Rujlar Nasıl Temizlenir?

Ruj temizleme işlemi için ılık su ve bebe şampuanı kullanabilirsiniz. Likit ruj kullanıyorsanız da ruj fırçalarını belirli aralıklarda temizlemeniz oldukça faydalı olacaktır. Bu uygulama için, ılık su ve yüz temizleme jelini veya bebe şampuanını kullanmanız yeterli olacaktır. Kuruduktan sonra,ruju tüpün içine dikkatli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Stick ruj kullanıyorsanız, başınız havada uçuşan tüylerle bir hayli derde girebilir. Tüyler, stick rujlara çok hızlı bir şekilde yapışarak rujun temizlenmesini gerektirebilir. Eğer böyle bir sorunla karşı karşıya kalırsanız bir kürdan yardımıyla tüyü rujun üzerinden nazikçe alabilir ya da bir parça ıslak mendil yardımıyla tüyü rujdan uzaklaştırabilirsiniz.

Dudak Kalemi ve Göz Kalemi Nasıl Temizlenir?

Dudak kalemi ve göz kalemi temizleme işlemi oldukça kolay ve hızlıdır. Bu ürünler kirlenecek bir yüzeye düştüyse, ucunu bir miktar kırdıktan sonra kalemtıraş ile açabilir, dudak ve göz kalemini daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Göz Farı, Allık ve Pudralar Nasıl Temizlenir?

Göz farı, allık ve pudra temizliği için ürünlerin ambalajlarını ıslak bir mendil yardımıyla silerek dezenfekte edebilirsiniz. Bu sayede hem makyaj çantanız daha uzun süreli temiz kalır hem de ürünleri sağlıklı bir şekilde daha uzun yıllar kullanabilirsiniz. Ürünlerin doğrudan kendisini temizlemek istiyorsanız eczaneden temin edebileceğiniz %70-90 oranındaki alkolü pamuğa dökerek, far, allık ve pudraları bulaştıkları bölgeden nazik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Ürünlere hassas davranarak makyaj kozmetik ürünlerinin içinde yer aldığı palet ve kutu içerik tasarımına olabildiğince zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Yine de çok gerek olmadığı sürece, toz ürün içeriğine sahip olan makyaj ürünleri hassas yapıda oldukları için temizlenmemesi önerilir.

Makyaj malzemeleri temizleme sürecinde doğru yöntemleri kullanıp oldukça titiz davranarak ürünlerinizi dezenfektan aşamasında geçirmelisiniz. Estetik ve güzellik bakım uygulamalarının giderek artış gösterdiği günümüzde daha sağlıklı ve estetteki bir yaşam için kullandığınız bütün makyaj ve kozmetik ürünlerini dikkatli ve hijyenik bir şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz. Kaliteli olmasının yanında cilt yapınıza uygun, güzellik uzmanlarının önerdiği makyaj malzemelerini tercih ederek, bu ürünleri steril bir şekilde kullanmalısınız. Bu sayede hem cilt sağlığınızı koruyacak hem de cebinize büyük katkıda bulunacaksınız. Makyaj ürünlerini daha uzun ömürlü kullanarak masraf yapmadan sağlıklı bir şekilde cildinizi koruyabilirsiniz. Cildiniz en değerli giysinizdir! sloganından yola çıkarak cildinize her dönem gereken ilgi ve özeni göstermeyi unutmamalısınız. Estetisyen ve cilt bakım uzmanlarından yardım alarak makyaj malzemeleri temizleme ve sağlıklı cilt bakım uygulaması sürecini daha bilinçli bir şekilde yönetebilirsiniz.

Editör